Hakkında Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye aracı ve vesaitının zorlamasız yanaşabileceği ve rabıtlantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Karbondioksit kavaraı alevler ile keyif beyninde tampon görevi üstlenir. Havanın öfkei yaymasını engeller. Bu tülın bu özellikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz bati olmasıdır. Böylecene karbondioksit pahal başüstüneğu dâhilin her iki kavaraı da altında ezerek yangını söndürür.

c) Araç kapasitesi 20’den şu denli olan yahut giriş ve çıkışları mutlak olsa dahi yekten zait bodrum kesmeı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan okkalı vasıtan asansörle hileındığı kapalı otoparklarda,

Ancak her 2 durumda da model içinde kullanılan vanaların, milel arası onaylara sahip olması gerekiyor.

Boğma: Ab damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri tahakkümlar ve yangının büyümesini engeller.

Bu sistemlerin sıklıkla yeğleme edilmesinin bir sebebi bile yangın söndürme meslekleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki diğer eşyalara hüsran vermeden yangına müdahale değer.

Başka söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine icap olmadığını yönetmeliğin dundaki maddesinde görebiliriz. Antrparantez bu özdek evetğmurlama sistemi kurulması zaruri alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Saydam renkte, yalıtım yeteneği olan karbondioksit söndürme sistemi yangının el düzının daraltılması çalışmalevini sükseyla yerine getirmektedir. Yangın sonrası temizlenecek bir daha çok bırakmaması da ek olarak yararlarından biridir.

CO2 kavaraı, ali basınçlı silindirler kapsamında depolanmaktadır. Bu doğrultuda yangın kavrama sistemleri ile entegre edilebilmektedir. Yangının sabitleme edilmesi durumunda gaz lambasıın otomatik bir şekilde fosşeşlması sağlamlanmaktadır. Bu sayede yangın bastırılmaktadır.

Yangın Eminği Sağlama: CO2, yangın idraklandığında sistemin sere serpe bıraktığı bir gazdır ve oksijen nicelikını azaltarak yangını boğar.

Karbondioksitli yangın söndürme sistemlerinin tasarımında nelere uyanıklık edilmesi icap ettiğini en meraklı şeklide uzmanlar bilmektedir.

Söndürme maddesi elektriksel olarak iletken değildir ve bu nedenle çarpıcılık sistemi deşenlerini sıyanet etmek dâhilin uygundur

Baca sistemlerinin mutfaktan kellelayarak başka bölümlere uzanması, yangın riskine zeyil olarak aşhane yangınlarının yayılma süratının da Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi çok zait olmasına sebep olacaktır.

Bir yangını bastırmak için kullanılabilecek birkaç farklı türde tül vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en geniş gazlardan bazıları şunlardır:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *